surgubben nu i svensk översättning
Hej bloggen! Jag har inte riktigt tid med dig just nu eftersom jag måste ägna min tid åt att lära mig skillnaden mellan egenmäktigt förfarande och självtäkt och annat i den stilen (största delen av tiden går i och för sig åt till att skriva ner otaliga NJA-nummer med minimala bokstäver i den redan överbelastade lagboken eftersom juristlinjen som alla vet är den mest opedagogiska skitlinjen som finns). Jag vill bara göra er uppmärksamma på att det eminenta bokförlaget Tranan har haft den goda smaken att ge ut ännu en Thomas Bernhardroman på svenska, Gamla mästare. Det visste ni kanske inte om, med tanke på att Tranan inte har uppdaterat sin hemsida på typ ett år eller något, men så är det i alla fall. Eller så känner ni kanske redan till detta eftersom DN har recenserat den de senaste dagarna eller så, men det vet inte jag någonting om eftersom min tidningsutbärare för tillfället bojkottar mitt brevinkast. Hursomhelst, missa inte detta tillfälle att klicka hem en Bernhardroman, som ni säkert vet är de flesta av dem närmast omöjliga att få tag på i svensk översättning nämligen.   

Kommentarer
Postat av: Lustigkulle

Funderar på att bekanta mig - vilken av hans tre böcker borde man börja med, tycker du?

2010-02-13 @ 17:46:40
URL: http://www.lustigkulle.wordpress.com
Postat av: Kajsa

Tre böcker? Han har skrivit många fler än så, men du kanske menar av de tre som går att köpa i svensk översättning, dvs. Undergångaren, Skogshuggning och Gamla mästare? De kan med fördel läsas i den utkomna ordningen. Personligen är jag barnsligt förtjust i Skogshuggning, men många skulle nog tycka att det är en jobbig bok att läsa.

2010-02-13 @ 19:25:59
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag blir också intresserad. Har en känsla av att han kräver lite tid, den här mannen. Då brukar det vara bäst att köpa och ha hemma och inte låna (och få böta, garanterat). Lycka till med straffrätten. Juridik kräver gott sittfläsk.... (och massvis med tålamod).

2010-02-14 @ 09:31:44
URL: http://ingridsboktankar.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Jag är ju alltså väldigt förtjust i Thomas Bernhards författarskap, men samtidigt känner jag mig alltid lite osäker på om jag verkligen ska rekommendera hans böcker till andra människor eftersom han har ett lite speciellt sätt att skriva på. Jag säger så här: Thomas Bernhard läser man på egen risk, och gillar man det så gillar man det och gillar man det inte så... tja, då är det väl så och förhoppningsvis ingen större skada skedd.

2010-02-14 @ 11:30:25
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Catrin

... och IGÅR samtalades det om honom och GAmla Mästare på Rönnells antikvariat: http://www.ronnells.se/tidigareevenemang.html2010-02-18 @ 18:57:32
URL: http://windupwomen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0