Litteraturvetenskap vs. Juridik
Visst, man gör sina val och jag har gjort mina, men jag går inte med på att det skulle vara lika jobbigt att plugga litteraturvetenskap som att plugga juridik. Never ever.
Hälsningar från den avundsjuka juridikstudenten.
Till vänster: Krig och Fred 1-3. Till höger: Inkomstskatt 1-2, Internationell Skatterätt samt Skattelagstiftning.
Förstår din förundran. För mig vore valet också ganska lätt - hellre alla greker än en enda bok om inkomstskatt eller annat obegripligt.
PS. Förresten, vilken trevlig blogg du har. Har tittat runt lite och gillar dina recensioner. Ska länka till dig från Bokmania, hoppas det är ok.
Ja nu har jag ju valt inkomstskatten liksom, men jag är avis på alla littvetare som får sitta och läsa romaner hela dagarna. De vet inte hur bra de har det!
Klart du får länka. Kul att du gillade bloggen!
Jag läste företagsekonomi och marknadsföring innan jag började läsa littvet, så jag hoppas verkligen att jag uppskattat det som det förtjänar (iaf gör jag det helt säkert nu i efterhand, längtar tillbaka till förra vintern då jag läste tjocka 1800-talsromaner på heltid.)
Haha, jag tror dig. :) Visst har jag svurit över mängden kurslitteratur på littvet ibland, men nog lär det vara värre med juridik.
Vad fina och ärliga ni är! Ni är inte alls som littvetare i Lund som bara framhärdar att LITTVET ÄR MINSANN LIKA ANSTRÄNGANDE SOM JURIDIK hela tiden.
Kajsa, Jag vet precis hur du känner det. Jag läste in en jur kand en gång i tiden och aldrig har jag längtat så efter goda romaner. Skatterätt är verkligen inte någon nöjesläsning.
Tja, jag har pluggat både juridik och litt.vet. och jag tyckte nog att det var ungefär lika ansträngande. Möjligen är det lättare att bli godkänd i litt.vet., men man strävar ju efter mer än G.
Jag utropar alltså både juristerna och litteraturvetarna till vinnare i tävlingen om vem som har det värst! Everybody wins?
Inte en chans, 800 sidor Tolstoj är en sak, 800 sidor skatterätt en helt annan!