Stephen King vs. Stephenie Meyer


Apropå att Stephen King har uttalat sig nedsättande om Stephenie Meyer så ramlade  jag över en youtube-kommentar till det hela. Man kan ju inte annat än älska den här mannen! ("I have all the Harry Potter books, I have countless books from countless authors..."
Nu skulle jag ju visserligen aldrig få för mig att läsa varken King eller Meyer, eller J.K. Rowling för den delen (eller man ska aldrig säga aldrig förresten), men om jag måste välja lag så väljer jag Prince Chris lag. Dessutom håller jag alltid på underdogen, av gammal vana (jag identifierar alltså Meyer som underdogen här).
För övrigt anser jag att Stephen King borde sluta kasta sten i glashus. 


Kommentarer
Postat av: Maria

Jag tycker att Stephen Kings "On Writing" är hur bra som helst. Bättre än hans skönlitterära verk, haha. Det är ganska lustigt.

2009-02-08 @ 13:20:10
URL: http://www.vildvittra.se/bokblogg
Postat av: Kajsa

Jag har inte läst den, men jag har faktiskt hört en del gott om just "On Writing", fast jag är ändå skeptisk. Vore iofs kul att se om han tipsar om att man ska "kill your darlings", haha! Han verkar ju ha lite problem med det själv.

2009-02-08 @ 13:26:32
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Amanda

Han rekommenderar faktiskt att just "Kill your darlings" i On Writing. Lite ironiskt. Men han är en gud i skrivarvärlden.

2009-02-09 @ 12:04:28
URL: http://amandaflinck.webs.com
Postat av: Kajsa

Haha! Ja det här med självinsikt är ju inte alla förunnat.

2009-02-09 @ 18:14:45
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Jenny

King och Rowlings kan ha sina kvalitéer ;). Håller fortfarande på Snape (se http://octotext.blogspot.com/2009/02/tjugoattonde-tanken-snape-forvirrar-mig.html) och läser "Det" varje jul. Fråga mig inte varför jag upprätthåller denna tradition. Har inget bra svar... mer än att den är lagom tjock för juldagarnas ledighet. Allt gott! /J

2009-02-12 @ 20:49:42
URL: http://octotext.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Är inte "Det" läskig? Jag har iofs bara sett filmen, eller om det var en teveserie, det kanske var både ock, men fy i helvete vad jag inte tyckte om den. Jag var tvungen att stänga av för att det var så sjukt otäckt. Jag var visserligen 13 år gammal, men jag tror inte att det skulle vara någon större skillnad om jag såg den nu.

2009-02-12 @ 21:10:00
URL: http://fridayforever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0