En polack på re(s)a


Dagens författarbild(serie): Witold Gombrowicz + en hund (+ Rita Labrosse, som är sjukt lik Parkey Posey på den sista bilden).

Jag söker med ljus och lykta efter bilder på författare med antingen bokhyllor eller en skrivmaskin i bak- eller förgrunden, samt efter bilder på författare med en hund någonstans i närheten. Det första är väldigt lätt att hitta, det senare inte fullt så enkelt.
- Vad beror det på? Är det inte dags att ta död på den gamla myten att författare gillar katter (opålitliga djur!) och istället försöka lyfta fram hunden som författarens bästa vän?
Jag försöker i alla fall att dra mitt strå till stacken (t.ex. här och här).

För övrigt så är det ju numera möjligt att förhandsboka bokreaböcker hos nätbokhandlarna. I vanlig ordning är jag mest intresserad av Modernistas utgåvor. Jag har investerat i följande:


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag kommer att följa ditt projekt "författare med hundar"- mycket lovvärt!! Visst är hunden människans bäste vän.

2009-02-16 @ 09:55:15
URL: http://ingridsboktankar.blogspot.com
Postat av: Kajsa

En supporter, så trevligt!

2009-02-16 @ 13:29:19
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: Magisteruppsats

Se hit: Vi söker deltagare till vår magisteruppsats

Rubrik: Vuxnas upplevelser av skönlitteratur

Syfte: att ge en förståelse i vad vuxna män och kvinnor upplever i

mötet med skönlitteratur.Vi söker personer som vill vara med i vår undersökning. Vi vänder oss till dig som skriver och läser bokbloggar, eftersom vi vet att du har ett stort läsintresse och är van att uttrycka dina tankar om böcker. Ditt deltagande innebär att du för läsdagbok under två månaders tid, och läser minst fyra böcker i månaden. Vi avslutar perioden med en mindre informell intervju via e-post, som handlar om din läsdagbok. Deltagandet är helt över nätet, och du väljer själv de böcker du vill läsa.Vi som behöver din hjälp är två studenter som läser Biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås. Dina uppgifter och dina svar kommer att behandlas så att inga obehöriga får tillgång till dem, och i den färdiga uppsatsen kommer du självklart att vara anonym. Vill du ta tillfället i akt och bli mer medveten om din egen läsning? Tveka inte att anmäla ditt intresse!För mer information om studien, kontakta oss på mailadress:

[email protected]

Hälsningar Ingrid Lycksén och Jeanette Sandström

Högskolan Borås Institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap

Handledare: Kersti Nilsson

2009-02-16 @ 15:55:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0