Författare framför bokhyllor - 20 decemberYukio Mishima

Yukio Mishima är en intressant författare på så många nivåer, prova att bildgoogla honom så får ni se, många bilder på en Yukio Mishima iklädd något som närmast liknar speedos och ett långt svärd kommer att dyka upp. Sånt gillar vi, mer attityd! Som så många stora japanska författare tog Mishima sitt eget liv, men han nöjde sig inte med att slänga sig i kanalen, som exempelvis Osamu Dazai gjorde, nej endast seppuku var gott nog åt den allvarlige herrn. 

Läs: Sjömannen som föll i onåd hos havet. Den är kompakt, tight och stenhård. Precis som författaren själv. 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Åh... Mishima....du har alldeles rätt. Attityd. Jag blir ledsen när jag tänker på honom. För mig är han lite riddaren av den sorgliga skepnaden (och ändå inte)- hans slut var i alla fall hemskt. Hans böcker tycker jag om (de jag har läst).

2009-12-20 @ 17:32:17
URL: http://ingridsboktankar.blogspot.com
Postat av: La Bibliofille

"Sjömannen som föll i onåd hos havet" står lyckligen i min bokhylla, det känns plötsligen som en skam att ha en lucka i Mishimaerfarenheten. Måste göra någonting åt det snart, kan det hinnas före nyår tro? Eller ska man låta Mishima inviga det nya året? Tack hurusom för uppmärksammandet!

2009-12-21 @ 09:07:01
URL: http://labibliofille.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Ingrid, jag håller med dig, han är komplex. En intressant person var han hur som helst.La Bibliofille- Testa Mishima! Hoppas att allt är bra nu efter din lilla lässvacka förresten.

2009-12-21 @ 11:48:03
URL: http://fridayforever.blogg.se/
Postat av: La Bibliofille

"Det blir bättre och bättre, men bra blir det aldrig", Cornelis Vreeswijk

2009-12-21 @ 22:27:52
URL: http://labibliofille.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0