Extension du domaine de la lutteDagens författarbild: Michel Houellebecq + en hund.
Jag läste för övrigt om Konkurrens till döds rätt nyligen. Vilken sjuhelvetes jävla debutroman det är ändå.

Kommentarer
Postat av: Rasmus

Så du gillade den? Själv tyckte jag att den var ganska dålig men det kan nog bero på att jag läste "Plattform" samtidigt. Har du läst den? Jämfört med den står den sig slätt enligt min åsikt.

2008-12-17 @ 20:44:20
URL: http://rasmuslandstrom.wordpress.com/
Postat av: Kajsa

Jag tycker att den är skitbra! Så välkomponerat enkel och sorglig. Den objektivt sett bästa (om man kan säga så, det kan man eventuellt) Houellebecqboken är väl egentligen Elementarpartiklarna, men min personliga favorit är ändå Konkurrens till döds.

Fast jag gillar Plattform också!... och så vill jag tillägga att jag gillar Houellebecq TROTS ATT han tecknar endimensionella kvinnoporträtt, inte PÅ GRUND AV.

2008-12-17 @ 21:28:59
Postat av: Rasmus

Elementarpartiklarna har jag inte läst men ser mycket fram mot att läsa. Skulle även vilja läsa den här brevväxlingen mellan honom och Lévy som givits ut i Frankrike nyligen.För övrigt tycker jag att H. har enormt mycket svagheter: ytliga karaktärer, ytliga slutsatser (lite osmält Freud för att citera Enquist) och banala intriger. Jag är nästa förvånad över att jag gillar honom. Dock är han en bra sexskildrare. Stig Larsson har påpekat att det inte finns så många sådana.

2008-12-18 @ 00:54:47
URL: http://rasmuslandstrom.wordpress.com/
Postat av: Kajsa

Haha! Stig Larsson har förvisso rätt i att det inte finns så många bra sexskildrare, men det vette fan om Houellebecq är särskilt bra han heller.

2008-12-18 @ 15:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0